Két megállón is megállás nélkül haladt át az ittas mozdonyvezető

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.02.07. 17:45
Delfin

Az eset vasárnap kora este történt, a vétkes vasutast Dunaszerdahelyen sikerült felmenteni a szolgálattétel alól.

A Révkomáromból Pozsonyba tartó 4328-as személyvonat esete belevésődik a szlovákiai vasúti történelembe, mint szerencsés kimenetelű rendkívüli forgalmi helyzet. A vonatot vezető, harmincöt éve a vasút szolgálatában lévő mozdonyvezető ugyanis ittas állapotban vezette a szerelvényt. Csallóközaranyos állomáson és Horná Zlatná megállóhelyen megállás nélkül haladt tovább a vonat, erre lett figyelmes a vonatkísérő személyzet és értesítette a dunaszedahelyi forgalomirányítót a helyzetről. A dunaszerdahelyi szolgálattevő hívta ki a rendőrséget, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e a mozdonyvezetővel. Az alkoholteszt bizony pozitív lett, s nem is akármilyen eredménnyel: 2,5 ezrelékes alkoholszintet mértek a vonatot vezető egyénnél. Dunaszedahely állomáson aztán felmentették a vasutast a szolgálattétel alól, s azonnali hatállyal menesztették. A vonatot személyzet pótlásának hiányában le is mondták Dunaszerdahely és Pozsony között.  

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság kategorikusan elutasítja és elítéli az ilyen fajta viselkedési módot, amely az utasokat és egyéb vasúti dolgozók életét veszélyezteti. Az ügyet éppen azért nem titkolták el, hogy mindenki okuljon az esetből, s ne történjen még több ilyen eset. A napokban a ZSSK alkoholszint-ellenőrzéseket fog végrehajtani az alkalmazottak körében a belépéskor, de a végzéskor is.  

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek