Két személyvonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál, az egyik vonat siklott

iho/vasút   ·   2021.04.20. 17:45
00_ujfehertoi_baleset

A püspökladányi személy vezére és öt utas is megsérült, a traktorvezető életét vesztette. A fénysorompó jól működött.

A Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és négy kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül öt utas és a mozdonyvezető is megsérült.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel.

A fővárosból Nyíregyházára tartó Rétköz IC (IC 626) Ceglédtől a 18:27-kor induló 6118-as személyvonat menetrendje szerint közlekedik tovább Nyíregyháza felé.A Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és négy kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül öt utas és a mozdonyvezető is megsérült.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál azt mondta, tizenhárom mentőegység és két mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek