Két vasútvonalat is elmosott a pénteki zivatar

iho   ·   2019.08.03. 06:30
mav40169

A Kaposvár–Siófok (35-ös) vonal Mernye és Felsőmocsolád közötti szakaszán a heves esőzés okozta víztömeg elmosta a vasúti pályát, ezért itt bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom – írja a Mávinform. A helyreállításig Mernye és Tab állomások között a személyvonatok helyett pótlóbusz közlekedik. Péntek estig a kár felméréséig jutottak...

Az elmosott pálya a 40-es vonalon (fotók: Mávinform)

Szintén a heves zivatar miatti víztömeg mosta alá a pályát a 40-es vonalon Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között. A péntek esti vonatok menetideje jelentősen növekedett a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon.

Az intercityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat a pálya helyreállításáig. A helyreállítás szombaton délelőtt kezdődik és előreláthatólag kora estig tart. Az átszállások miatt 20-30 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek