Kibékülnek a bringások és az autósok?

iho   ·   2014.01.23. 07:45
bringacim

A „Kerékpárosbarát Település″ díját huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt a kerékpáros-infrastruktúra nagysága és minősége, a helyben szervezett kerékpáros-rendezvények, a szemléletformálás terén tett lépések vagy a fejlesztésekre fordított keret mértéke. A díjazottak között van Budapest, Eger, Balatonalmádi, Gyomaendrőd, Lenti és Soltvadkert. A nagyközségek, községek versenyében Balatonmáriafürdő, Csopak, Köröstarcsa és Rábapatona lett első alkalommal befutó. Az ünnepségen készült videó ITT nézhető meg.

A munkahelyek közül a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda Zrt., a Novotel Budapest Danube, a Magyar Posta Zrt. központi szállítási üzeme, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal, Budapest III. kerület polgármesteri hivatala, valamint a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Csonka János tagintézménye viselheti egy éven át a Kerékpárosbarát Munkahely címet.

A díjátadó alkalmából együttműködési megállapodást írt alá a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége és a Magyar Autóklub. A felek a kerékpározás támogatása érdekében szakmai anyagaikról, programjaikról folyamatosan értesítik egymást, valamint összefogva tájékoztatják, oktatják különösen a fiatal gépjárművezetőket, kerékpárosokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek