Kiemelten ellenőrzik a Romániában autózókat

MTI   ·   2013.01.11. 12:50

A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján olvasható tájékoztatás szerint az ellenőrzés célja a közlekedés biztonságának javítása, a balesetek megelőzése, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a járművek műszaki állapotára.

A vizsgálat elsősorban a fék- és kormányszerkezetekre, a világító- és jelzőberendezésekre, a gumik állapotára és a műszaki vizsga érvényességére terjed ki – közölték.

A konzuli szolgálat emlékeztetett, Romániában a közelmúltban végzett fokozott közúti ellenőrzés egyik lényeges, kedvezőtlen tapasztalata volt, hogy a külföldi autósoknak csupán hat százaléka vásárolja meg időben az általános úthasználati matricát. Ennek hiánya pénzbírságot vagy esetenként a forgalmi engedély bevonását vonhatja maga után – figyelmeztettek. Ezért azt kérik a magyar autósoktól, hogy a román határ átlépésekor vásárolják meg a megfelelő úthasználati matricát.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.