Kilencszáznál is több fuvarozó cég szűnt meg két év alatt

MTI   ·   2018.08.02. 19:07

Ez kilencszázkettővel kevesebb, mint két évvel ezelőtt. A céginformációs szolgáltató csütörtöki közleménye szerint 2016-ban 11 ezer 54 vállalkozás 1467 milliárd forint, tavaly pedig 10 ezer 608 vállalkozás 1369 milliárd forint árbevételt ért el. Az ágazat cégfluktuációs indexe, vagyis a törölt és alapított cégek aránya magasabb a tizenegy-tizenkét százalékos országos átlagnál, de egyre csökken. Egyre kevesebb a kényszertörlés, valamint a felszámolási és végrehajtási eljárás is, ami a piac tisztulását jelzi.

Az Opten szerint az olcsóbb munkabérekre alapozott versenystratégia a nyugati országok piacvédő szabályozásai miatt már nem folytatható. A közép-európai fuvarozók versenykörülményeit tovább ronthatja, ha nem módosul az érdekeiknek megfelelően az ágazat jövőjét meghatározó Európai Mobilitási Csomag, amely többek között növeli a vállalkozások adminisztrációs terheit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek