Kisiklott a PSŽ szénvonata Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.02.25. 22:32
sklas

Február 25-én kora reggel Alsómislye állomáson kisiklott egy szenet szállító tehervonat. A rakott vonatot két 140-es mozdony húzta és a PSŽ magánvasút Búvárja tolta Nemeskosztolányból (Zemianske Kostoľany) Alsógyertyán (Nižný Hrabovec) felé, de csak Alsómislyéig (Nižná Myšľa)  jutott. A baleset okait még szakértők vizsgálják.

Kettészakadt a szénvonat a váltókon<br>(fotó: Railpage.net)


A ZSSK szlovák vasúttársaság kedd reggeltől szerda reggelig vonatpótló autóbuszokkal szállította az utasokat Abaszéplak (Krásna nad Hornádom) és Regeteruszka (Ruskov) állomások között. Szerdán délelőtt sikerült járhatóvá tenni legalább az egyik vágányt, így már visszavonták a vonatpótlásokat . A Kassáról Tiszacsernyőbe (Čierna nad Tisou) és Homonnára (Humenné) közlekedő vonatoknál azonban még mindig kisebb késésekre (15-20 perc) lehet számítani.

Fotó: Railtrains.sk


A Prágába közlekedő Šírava gyorsvonatot Homonna és Kassa között pótszerelvénnyel helyettesítették, ugyanígy a Pozsonyba közlekedő Zemplín gyorsvonatot is. Utóbbin szerdáról csütörtökre nem közlekedettk az autószállító vonat sem. A felvidéki vasúti szerencsétlenségről mindkét partneroldalunk beszámolt. Képek a balesetről tehát a Railtrains.sk és a Railpage.net oldalán is megtekinthetők.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek