Kitérő? Választ ad a Vossloh!

iho/vasút   ·   2023.12.07. 12:00
vossloh_kitero

A német vállalat Customised Modules üzletága legalább hatszáz kitérőszerkezetet gyárthat a Deutsche Bahnnak.

A felek által a napokban aláírt, négy évre szóló keretszerződés szilárdan lekötött szállítási mennyiségeket ír elő. A Vossloh ezen felül továbbra is ellátja kitérőalkatrészekkel a DB-t.

A vasúti gyártó nyilatkozata szerint hagyományos német vállalatként kiemelten fontos számukra, hogy Németországban is hozzájáruljanak a vasút mint a legfenntarthatóbb tömegközlekedési eszköz népszerűsítéséhez, fontos alapot hozva létre az európai klímacélok teljesítéséhez.

A Deutsche Bahn vasúthálózata, mely a legnagyobbnak számít Európában, jelenleg egy széleskörű korszerűsítési programon megy keresztül felújítás és infrastruktúra-fejlesztés szempontjából is. A cél a nagyteljesítményű hálózat kapacitásának bővítése, ezzel párhuzamosan a zavartatások nyolcvan százalékkal való csökkentése.

A két társaság szeptemberben hosszabbította meg és bővítette ki a vasúti megelőző karbantartásra érvényes, már meglévő szerződésüket. Az együttműködés részeként nagysebességű sínköszörülési (HSG) technológiát fog alkalmazni a Vossloh, hogy 2024-ben legalább 13 ezer kilométernyi, erősen igénybe vett sínpárt köszörüljön meg. A nagysebességű sínköszörülő technológiával minden egyes áthaladás során valós idejű adatgyűjtés és -elemzés zajlik, megkönnyítve az időalapú karbantartásról az állapotalapúra való átállást – számol be a Rail Tech.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Vossloh / railtech.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek