Kocsifelújítás harminc nap alatt

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.02.07. 16:15
kiskep

Ez ám a gyorsaság! Ha minden ilyen gördülékenyen és gyorsan menne a vasúton, mint a ZSSK kupés Bmeer sorozatú kocsijainak felújítása, akkor már régen nagysebességű vasút lenne Berlin és Budapest között... A szerződés alapján egy plusz negyvenkilenc kupés kocsit kell felújítani, a prototípus személykocsit hét hónap alatt kellett volna modernizálni a tenderben nyertes ŽOS Trnava járműjavítónak. Ezzel szemben a szerződés aláírását követő nem egész egy hónapon belül kész is lett a kipofozott Bmeer kocsi. Pedig nem kis méretű modernizálásról van szó, a fényezést, új távműködtetésű ajtókat kivéve a központi energiaellátó-rendszert is kicserélték, hatékonyabb klímaberendezést kapott a kocsi, sőt az utastér is teljesen megújult. Egy ilyen léptékű átalakítás, felújítási munkák szinte biztos, hogy nem csak alig harminc napot vesznek igénybe.

Régi és új Bmeer kocsik találkozása. A felújított kocsit már a velimi próbapályán tesztelik (fotó: k-report.net)

Hozzá kell tenni, a Bmeer kocsik Nagyszombaton készültek, valószínűleg előre felkészült a vállalat a modernizálásukra is. Lehet, hogy van egy kristálygömbjük, ami megjósolta, hogy ők nyerik a tendert?

Még több fotó a kocsiról itt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek