Kocsis nem kap végkielégítést

MTI   ·   2011.09.06. 12:54

Tájékoztatásuk szerint a volt vezérigazgató prémiuma a munkaszerződésében foglaltak szerint az éves alapbérének negyven százaléka, ezt az összeget három részletben utalják át. Az elsőt szeptemberben, a másodikat októberben, a harmadikat pedig a BKV éves jelentésének és üzleti beszámolójának elfogadása után.

Kocsis István jogosult továbbá az augusztusi, illetve részarányosan a szeptemberi munkabérére, valamint éves szabadságának időarányos és ki nem vett megváltására.

A Főpolgármesteri Hivatal tegnap közölte, hogy Tarlós István nem enged végkielégítést kifizetni Kocsis Istvánnak. A közeljövőben a fővárosi önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki a BKV vezérigazgatói posztjára.

A városvezetés szeptember 4-én közölte, hogy közös megegyezéssel távozik a BKV éléről Kocsis István, akit majdnem pontosan három éve neveztek ki a vállalat élére. A BKV vezetésével ideiglenesen Várszegi Gyulát, a BKV igazgatótanácsának elnökét, a Metróber Közlekedésfejlesztési ás Beruházási Vállalat és a MÁV volt vezetőjét bízta meg.

Kocsis Istvánt, aki a BKV előtt a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. vezérigazgatója volt, augusztus 16-án hallgatták ki különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. Tarlós István ezután a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta: nem védi meg Kocsist, de amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi Kocsis István terhére róható, és amíg nem derül ki, hogy a BKV ügyeiben érintett, addig nincs oka arra, hogy felmentse.

Kapcsolódó hírek