Könnyebb lesz átjutni Romániába

MTI   ·   2012.11.19. 11:55

A tervek szerint 57 további közúti határátkelőhely létesülhet Magyarország és Románia között – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, miután a román társtárca képviselőivel tárgyalt.

Az Ovidiu Silaghi román közlekedési és infrastruktúra miniszterrel, valamint Septimiu Buzásu közlekedési államtitkárral folytatott kétoldalú közúti és vasúti tárgyalásokon megállapodás született arról, hogy Románia megkezdi a tárgyalásokat a közös határszakaszon kijelölendő több mint 50 új közúti határátkelőhely megépítését lehetővé tevő keretegyezményről.

A román fél a belügyminisztérium államtitkárát jelölte ki főtárgyalónak, míg magyar részről Völner Pál vezeti az egyeztetéseket. A találkozón három további bizottság felállításáról is döntés született.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.