Koreai villamosokat vesz Izmir

iho   ·   2014.08.15. 08:15
400px_hyundairotem_tram_izmir

A koreai gyártó és az anatóliai Izmir városa közötti kontraktus értéke 83,7 milliárd koreai won (nyolcvanmillió dollár). A járművek két új, jelenleg építés alatt álló vonalon, a Konak- és a Karsiyaka-vonalon fognak közlekedni, előbbire huszonegy, utóbbira tizenhét szerelvény jut.

Izmir újjáépülő villamoshálózatának első két vonalára szállít a Hyundai Rotem harmincnyolc alacsonypadlós villamost<br>(forrás: Railway Gazette)

Izmir városában a huszadik század első felében működött villamoshálózat, azonban a hatvanas évek első felére az összes vonalat felszedték. Az anatóliai város most a jelen kor igényeinek megfelelően építi ki újra a hálózatot, egyelőre három vonallal: a Konak-vonal Fahrettin Altay Meydanı megállótól vezet majd a belváros Konakon át Halkapınarig 12,6 kilométer hosszan, tizenkilenc megállóval, a Karsiyaka pedig a várostól északra fog haladni az elővárosi vasút északi vonalának Mavişehir és Alaybey állomásai között, Karşıyaka városrészen áthaladva, 9,7 kilométer hosszan, tizenhat megállóval. A harmadik vonal Şirinyer városrészt kötné össze a Tınaztepe városrészben található Dokuz Eylül Egyetemmel. A konstrukciós munkálatokat a török Gülermak vállalat végzi, 211 milliós eurós költséggel. A két vonalat várhatóan 2017-ben adhatják át.

A Hyundai Rotem úgy nyilatkozott, ez az első eset, hogy külföldi piacra szállíthatnak villamosokat, és határozott szándékuk a további piacbővítés – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek