Kormánybiztosa van a közlekedésnek

MTI/iho   ·   2016.07.07. 14:02

A közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátására Homolya Róbertet nevezte ki a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormánybiztos koordinálja majd az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) és az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) forrásokból finanszírozott fejlesztésekkel kapcsolatos állami feladatokat, összehangolja a fejlesztésekben részt vevő államigazgatási szervek és állami vállalatok tevékenységét. Emellett részt vesz a fejlesztésekhez kapcsolódó útügyi műszaki szabályozás – jogszabály, szabvány, műszaki szabályzat – előkészítésében is.

A határozat szerint a kormánybiztos előzetesen jóváhagyja a fejlesztések megvalósítását szolgáló valamennyi költségvetési előirányzat felosztásához kapcsolódó – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, valamint más illetékes államigazgatási szervek, szervezeti egységek által előkészített – döntési javaslatokat.

A kormányhatározat szerint Homolya Róbert a nemzeti fejlesztési miniszterrel együtt irányítja a költségvetési, az IKOP és a CEF forrásokból finanszírozott fejlesztésekkel kapcsolatos állami feladatok koordinációját ellátó szerveket, szervezeti egységek vezetőit, valamint együtt gyakorolják a Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. feletti tulajdonosi jogkört a kormánybiztos feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladatainak ellátását pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter közreműködésével biztosítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek