Környezettudatos járműfejlesztés a Siemens Mobilitynél

iho/vasút   ·   2021.06.18. 11:15

A vállalat június 30-án online szemináriumot (webinárt) tart, bemutatva innovatív járműfejlesztéseit és megoldásait.

Az urbanizáció, a digitalizáció, a globalizáció és a demográfiai változások megatrendjei által hajtva a mobilitás iránti igény továbbra is gyorsan növekszik. Ugyanakkor fokozottan szükség van az éghajlatváltozás, valamint a természeti erőforrások kimerítésének csökkentésére, a fenntartható és élhető jövő kialakítására.

A Siemens Mobility egyik elsődleges motivációja, hogy hozzájáruljon a társadalom fenntartható fejlődéséhez. Ennek érdekében támogatják az ügyfeleket a szén-dioxid-semleges közösségi közlekedés széleskörű bevezetésében, ezzel is csökkentve az ügyfelek tevékenységének ökológiai lábnyomát. Ezért is tartja a vállalat kiemelten fontosnak, hogy részt vegyen a 2021-es Európai Vasút Éve, azon belül a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület által útjára indított #váltsvasútra programsorozatban.

E programsorozat részeként a Siemens Mobility 2021. június 30-án, 10 órától webinárt tart, melyen a vállalat szakértői bemutatják azokat az innovatív járműfejlesztéseket és megoldásokat, melyek egy zöldebb, fenntarthatóbb és felhasználóbarátabb közlekedés megteremtését segítik elő.

A kilencvenperces program az alábbiakból fog állni:

  • Dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. ügyvezetője mond köszöntőt és áttekintést
  • Szécsey István, a Siemens Mobility Kft. értékesítési vezetője Villamosmozdonyok – fenntartható megoldások a nagyvasúti teher- és távolsági személyszállítás elvárásaira címmel tart előadást
  • „Korszerű, elővárosi és regionális motorvonat platformok villamos és zéró emissziós hajtásrendszerrel”, előadó: Szabó Zoltán, a Siemens Mobility Austria GmbH senior sales managere
  • „Villamos- és metrójárművek az élhetőbb városi környezet biztosítására”, Szabó Gabriella, a Siemens Mobility Kft. értékesítési vezetőjének előadásában
  • Hazai kutatás-fejlesztési projektek a Siemens Mobility részvételével. Előadók: Till Zsolt, a Siemens Mobility Kft. R&D fejlesztési vezetője, és Fábián László, a Siemens Mobility Kft. vezető szoftverfejlesztője
  • kérdések és válaszok (Q&A)

A webináron a Siemens Mobility szakértői rövid tájékoztatót tartanak az adott területen történő fejlesztésekről, termékekről, újdonságokról. A webinár alatt a kérdezőfelület folyamatosan a résztvevők rendelkezésére áll, hogy írásban feltegyék kérdéseiket. Az előadásokat követően a szakértők moderátor által vezetett panelbeszélgetésen válaszolnak a számukra feltett kérdésekre.

A programra ide kattintva lehet regisztrálni.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Az NSK csapágyinnovációi az InnoTrans 2024-en

iho/vasút   ·   2024.07.03. 12:00

A japán gyártó a közelgő InnoTrans 2024 nemzetközi közlekedéstechnológiai vásáron mutatja be, miként segíthetik világelső megoldásai az európai vasúti ágazatot abban, hogy a szegmens lépést tartson a növekvő fogyasztói elvárásokkal.