Kőszórás Kispesten

Vörös Attila   ·   2015.07.30. 18:45
400--670--P7300048

Június közepén vágányzár indult a 142-es vonalon Kőbánya-Kispest és Ócsa között. Az augusztus 20-áig tartó két hónapos időszak alatt teljesen újjáépítik a Kőbánya-Kispest–Kispest állomásközt, Kispesttől Ócsáig pedig hosszúsíncseréket végeznek, talpfákat cserélnek és nagygépes vágányszabályozást is végeznek. A Köki–Kispest állomásköz felújításánál utoljára egy hónapja jártunk, akkor az ágyazatot rostálták.

A felépítmény azóta jórészt megújult, a zúzott követ július utolsó napjaiban kezdték el pótolni. Csütörtökön a 165-ös Szergej tizennyolc, zúzott kővel rakott kocsival indult el Ferencvárosból, hogy az anyagot elszórják az állomásközben. A szerelvényt két részletben ürítették le, először húzva indult el a vonat Kőbánya-Kispestről, majd a második menetnél már tolva. Erre azért volt szükség, hogy a Kispest állomás előtti útátjáróba a mozdony ne lógjon be – az Üllői út forgalma mellett az 50-es villamost is zavarta volna ez.

Újabb adag követ visz ki a 165-ös Szergej Kökiről Kispest felé, a villamos miatt tolt menetben<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek