Kovács Imre Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott

iho/vasút   ·   2020.08.18. 14:55
kovacs_kituntetes02

A Rail Cargo Austria AG Igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke a március 15-e alkalmából a köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést – a koronavírus-járvány miatt augusztus 17-re halasztott –, a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepélyes díjátadó eseményen vette át.

Az elismerést Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára nyújtotta át.

A kitüntetéssel Kovács Imre csaknem három évtizedes, a magyar vasúti árufuvarozás fejlesztése és európai színvonalra emelése érdekében végzett eredményes munkássága kapott kiemelt elismerést. Irányításával az osztrák állami tulajdonba került Rail Cargo Hungaria (RCH) megőrizte piacvezető szerepét és működésének nemzeti jellegét egyaránt.

Az 56 éves szakember a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének átvétele kapcsán megköszönte a vasutas társadalom támogatását, amely nélkül a jelenlegi modern magyar árufuvarozó vasút és benne a Rail Cargo Hungaria, Európa második legnagyobb vasútlogisztikai társaságának részeként nem érhette volna el jelenlegi sikereit. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az ágazat előtt új fejlődési perspektívát nyitott a magyar kormány legutóbbi, az egyes kocsi fuvarozás állami támogatási rendszerének bevezetéséről hozott határozata. Rámutatott, hogy ezzel több száz nemzetgazdasági szempontból fontos vállalat versenyképességét és piacra jutási esélyeit lehet megőrizni.

Az RCH a jövőben is arra törekszik, hogy tevékenységével kiszolgálja a stratégiailag fontos gazdasági igényeket, és összekapcsolja Magyarországot az európai piacokkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek