Közel félmillióan keltek útra vonattal az elmúlt hétvégén

iho/vasút   ·   2021.06.22. 16:20
00_balaton_motorvonat

A vakáció és az első igazán meleg nyári hétvége utazásra csábította az embereket, mintegy 470 ezren szálltak vonatra országszerte. A Balaton déli partjára új emeletes, Kiss motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.

A hétvége során 595 ezer menetjegyet, bérletet és felárat váltottak az utasok szerte Magyarországon. 2021. első igazi strandidős hétvégéjén többen szálltak vonatra, mint idén eddig bármikor. A jegyeknek közel harminc százalékát, körülbelül 171 ezret a MÁV alkalmazás vagy a megújult Elvira felületén keresztül vették. Ezzel ez a hétvége volt az online csatornák legeredményesebb hétvégéje a magyar vasút történetében.

Katica tarka csatolt Flirttel (fotók: Vörös Attila)

A Balaton déli partjára utazók körében a legnagyobb és várhatóan legnépszerűbb újdonságot az emeletes Kiss motorvonatok megjelenése hozta: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal; a Jégmadár expresszvonat pedig a Dunakanyart, azaz Szob és Vác térségét, továbbá Rákospalota-Újpestet, Kőbánya felsőt kapcsolja össze szintén Fonyóddal, a déli parttal és a Velencei-tóval.

(X)

Nyitóképünkön egy Jégmadár Kiss látható Balatonvilágosnál

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek