Közel hétszáz magyar gyártású vasúti kocsit szállíthatnak Egyiptomba Dunakesziről

iho/vasút   ·   2021.03.01. 12:15
enr_kocsi_hajora

A gigaprojekt során a DHL Industrial Projects segít a Dunakeszi Járműjavítónak a szállítás lebonyolításában.

A DHL Global Forwarding komplex logisztikai és tengeri charter hajózási, illetve nehézáru-szállítási tevékenységet végző részlege, a DHL Industrial Projects nyújt segítséget a tavaly június óta a TMH International AG és a Magyar Vagon Zrt. tulajdonában lévő Dunakeszi Járműjavító Kft.-nek Magyarország eddigi legnagyobb mennyiségű gördülőállományának elszállításában. A dunakeszi gyárból 32 hónap alatt összesen 676 vasúti kocsit juttatnak el Egyiptomba. Az első kocsik február 10-én indultak útnak. Az egyenként 48 tonna súlyú, 24,5 méter hosszú és négy és fél méter magas vasúti kocsik szállításáról a DHL gondoskodik. A szerelvényeket vasúton szállítják a szlovéniai Koper kikötőjébe, ahol a DHL charterhajója veszi át a szállítmányt, a vagonok ezt követően tengeri úton jutnak el az alexandriai kikötőbe, ahol az egyiptomi vasúttársaság ENR veszi át őket. A DHL csapata támogatja a végpontok közötti szállítást, beleértve a csomagolást, a vámkezelést és az előszállítást, valamint a tengeri szállítást a rendeltetési kikötőbe.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. az Egyiptomi Nemzeti Vasutak (ENR) megbízásából gyártja a vasúti kocsikat, amelyek a 2018 szeptemberében aláírt, összesen 1300 jármű gyártására szóló megrendelés részét képezik. A vasúti kocsik gyártásának üteme Dunakeszin 2021 közepéig eléri a havi huszonöt járművet, az első szállítmányt pedig 2021 első negyedévében kell leszállítani. A vasúti kocsik mérete különös kihívást jelent a tengeri és vasúti teherfuvarozás terén, és egy újabb példája a DHL Industrial Projects szakértői által támogatott különleges fuvaroknak.

A magyar gyártású vasúti kocsik szállításában elsőszámú szolgáltatóvá váló DHL Industrial Projects szerint a Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel való együttműködés bizonyítéka annak, hogy a DHL rendelkezik az ilyen különleges szállítmányok célba juttatásához szükséges szakértelemmel.

A DHL a logisztikai iparág piacvezető globális márkája, részlegei egyedülálló logisztikai szolgáltatásokat kínálnak az országon belüli és nemzetközi csomagküldéstől, az e-kereskedelmi szállítási és teljesítési megoldásokon és a nemzetközi expressz, közúti, légi és tengeri szállításokon át az ipari ellátási lánc kezeléséig A vállalat mintegy 380 ezer alkalmazottal, világszerte több mint 220 országban és területen biztonságosan és megbízhatóan kapcsolja össze az embereket a vállalkozásokkal, lehetővé téve ezzel a fenntartható globális kereskedelmi áramlást. A DHL a növekedési piacok és iparágak, többek között a technológia, az élettudományok és az egészségügy, a mérnöki munka, a gyártás és az energiaipar, az autós mobilitás és a kiskereskedelem területén kínált speciális megoldásai révén méltán érdemelte ki „A világ logisztikai vállalata” címet.

A DHL a Deutsche Post DHL Group tagja; a csoport 2019-ben több mint 63 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el. Fenntartható üzleti gyakorlata és közösségi, valamint környezetvédelmi elkötelezettsége terén a csoport pozitív hatást gyakorol a világra. A Deutsche Post DHL Group célkitűzése, hogy a logisztikai műveletekkel összefüggő kibocsátásokat 2050-re nullára csökkentse.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek