Leszakadt az utashíd, leszakadt a gép ajtaja

iho   ·   2013.04.08. 19:59

A hongkongi nemzetközi repülőtéren egy Nagoyába készülő Cathay Pacific A330-as bal első ajtaját szakította le egy összeomló utashíd, amelyben a kezelője is ott volt, ő lett a belset egyetlen súlyos sérültje.

A jelentések ellentmondásosak arról, hogyan kezdődött az esemény, azzal, hogy az utashíd hátsó része kezdett összeomlani, vagy azzal, hogy a gépet szabálytalanul és korán kezdték kitolni, miközben a személyzet még nem zárta be az ajtót és az utashíd kezelője nem volnta hátra a maga szerkezetét a géptől.

A hongkongi reptéri hatóságok természetesen megkezdték a vizsgálatot, és mivel a jelek szerint inkább gyanakodnai technikai hibára, átmenetileg leállították a hatalmas légikikötő összes utashídjának a működését.

A gépen keletkezett sérülés néhány nap alatt helyreállítható, ezt a Cathay Pacific jelentette. Az A330 utasait természetesen egy másik repülőgép vitte el a célállomásra, tetemes késéssel persze.

 

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.