Lezárások, rendezvények Budapesten

MTI   ·   2013.09.20. 12:55

A Fővárosi Autómentes Hétvége, a Nemzeti Vágta, az MVM Energia Futam és az Operaház szezonnyitója miatt is jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a hétvégén a főváros útjain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Péntek estétől hétfő hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, szombat hajnaltól az Olof Palme sétányt, időszakosan pedig a Dózsa György út forgalmát is korlátozni fogják. Péntek estétől vasárnap hajnalig a Lánchídon nem tudnak átkelni majd az autósok.

A korlátozások miatt a kisföldalatti szerelvényei szombaton egész nap nem állnak meg az Operánál a Vörösmarty tér felé, a 16-os és 916-os buszok péntek estétől a szombati üzemzárásig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek.

A 105-ös buszok péntek 18 órától 22 óráig, majd vasárnap egész nap az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán át közlekednek. Ugyanez a járat pénteken 22 órától üzemzárásig, majd szombaton egész nap a Krisztina körút - Erzsébet híd - Rákóczi út - Astoria-Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca - Szondi utca útvonalon közlekedik.

A 75-ös trolibuszok a szombati üzemkezdéstől a vasárnapi üzemzárásig az Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út - Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik. Szintén módosított útvonalon közlekedik a péntek esti első indulási időponttól a hétfő hajnali utolsóig a 979-es éjszakai busz.

A Dózsa György út zárása miatt szombaton és vasárnap 8 óra és 20 óra között módosított útvonalon szállítják az utasokat a 20E, a 30-as és 30A buszok.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek