Liftsorsok a Kárpát-medencében

iho   ·   2016.08.11. 13:45
00kicsi

Az esélyegyenlőség jegyében kell liftet is építeni a különszintű közlekedési csomópontokba. Sőt, a pályázati feltételek egyike is ez, sőt, még az a – szerencsére – kacsa is felröppent pár éve, hogy a lifttel nem ellátott budapesti metróállomásokat egyszerűen lezárják. Nos, ez nem bizonyult igaznak, az azonban sajnálatos valóság, hogy több állomáson, a Soroksári úttól Püspökladányig nem tudják, tudták garantálni a felvonók folyamatos üzemkészségét. Azonban mi van akkor, amikor a lift működőképes, csak épp a szerződő felek nem tudnak megegyezni a próbaüzem végéről és az ezt követő átadás-átvételről?

Képünk illusztráció, Szabó istván felvétele Püspökladányban készült az épp nem üzemelő liftről

A legutóbbi hír a közelmúltban átadott békéscsabai vasútállomás liftjéről szól. A behir.hu portálon megjelent hír szerint az augusztus 9-én lejáró próbaüzem előtt egy nappal, 8-án kellett volna megtörténnie a műszaki átadás-átvételnek, ezt a tesztidő alatti karbantartással megbízott Miskolc-Lift Kft. augusztus 10-én délre kérte módosítani. Az átvevő MÁV Zrt. emiatt a próbaüzem kétnapos meghosszabbítását kérte, az egyeztetés ellenére a liftet a szerződés lejáratára hivatkozással a miskolciak kikapcsolták. A MÁV a felvonók újraindítását augusztus 11-én, csütörtökön 13 órára ígérte, a közbeszerzéssel kiválasztott karbantartó cég felügyelete alatt.

Liftezne-e egy vasútállomáson?
Inkább lépcsőzöm, minthogy ott ragadjak be, a vonat indulása előtt...
Szeretnék, de csak dísznek vannak kirakva...
quiz generator

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek