Lufthansa-sztrájk: törölt járatok Budapesten is

iho   ·   2013.03.21. 08:22
cim2

Több mint 500 járatát kellett mára törölnie a német nemzeti légitársaságnak a Verdi szakszervezet hat németországi repülőteret érintő sztrájkja miatt. A Verdi 33 ezer Lufthansa-alkalmazottat tömörít, akik 5,2 százalékos béremelést követelnek, és bérkövetelésüknek a félnapos munkabeszüntetéssel adnak nyomatékot. Hogy ez mennyire lesz eredményes, annak péntekig kell eldőlnie, addig tartanak ugyanis a tárgyalások a Lufthansa Cargo, a cateringes leányvállalat, az LSG, a Lufthansa Technik, a Lufthansa Systems, valamint a földi kiszolgálók és a kabinszemélyzet képviselői és a vállalatvezetés között.

A leállás miatt a légitársaság elsősorban Németországon belüli és európai járatait kényszerült törölni, interkontinentális járatait viszont teljes számban indítja és fogadja.

A Budapest Airport oldalán látható információk szerint a sztrájk miatt törölték a reggeli München felől érkező járatot, ugyanez a minősítés szerepel a 9.15-re Frankfurtból és a 11.35-re Hamburgból esedékes járat mellett. Egyelőre a délutáni, esti járatok mellett nincs ilyen jelölés.

Nem indult el Ferihegyről a kora reggeli berlini Air Berlin-járat, és értelemszerűen nem indultak vissza Frankfurtba, Münchenbe a meg nem érkezett Lufthansa-gépek, de ugyancsak törölték a 9.35-ös düsseldorfi járatot is, 12.10-kor sem megy vissza a meg sem érkező gép Hamburgba.

A sztrájk délig tart, ennek ellenére azért késésekre, zavarokra a későbbiekben is kell számítani a német társaság vonalain, amit az is jelez, hogy a Lufthansa weboldalán a lefújt járatok listáján este fél hatkor induló gépek is szerepelnek. De az biztos, hogy törölt déli Hamburg–Budapest járat után, amely 13.55-kor persze nem is indul vissza a kikötővárosba, több budapesti gép nem szerepel a sztrájk miatt törölt járatok táblázatában.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.