Május 16-ától látogatható a Miniversum!

iho   ·   2014.05.15. 17:05
00kicsi

Az Andrássy út egyik legszebb palotájának földszintjén Magyarország, Ausztria és Németország legjellemzőbb tájain tizennégy település, hatszáz épület, ezer személyautó, ötezer miniatűr figura és ugyanennyi fa kapott helyet, a folyamatos közlekedésről száz mozgásban lévő vasúti szerelvény gondoskodik. Az építéshez 1,2 kilométer sínt, öt tonna faanyagot, két tonna gipszet és közel húszezer csavart használtak fel.

D. Tóth Kriszta és Kocsis Attila Wartburg vára előtt a Miniversum németországi részén<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: Miniversum)

Közel egy év munkája rejlik ebben a hatalmas terepasztal-dzsungelben, amelyen a kis szerelvények útját a Nyugati pályaudvartól követhetjük – kis megszakítással – Németországig. Az építők munkájával, a feladat monumentalitásával több cikkünk foglalkozott már, most már nincs más hátra, mint elmenni és meglátogatni a Miniversumot. Hogy mit láthatunk még a terepasztalon kívül? A makettek, tájak eredetijét interaktív képernyőkön is meg lehet nézni, bepillanthatunk a vezérlőpult rejtelmeibe, a kicsiket játszóház, a felnőtteket kávézó várja.

Az első rajongók is meglátogatták ma a Miniversumot

A Miniversum december 24–26. kivételével az év minden napján, vasárnaptól csütörtökig reggel kilenctől este hétig, pénteken és szombaton meghosszabbított nyitva tartással, este kilencig várja a látogatókat. A teljes árú belépő 1900, 3–14 éves kor között 1300 forint, két felnőtt és legfeljebb három, 14 év alatti gyermek részére a családi jegy 4900 forint. Aki a honlapon regisztrált, és második vagy harmadik alkalommal látogat el a megjelölt kedvezményes időszakban, jelentős engedményt kap a belépő árából. Hiába hatalmas a terület, egyszerre csak bizonyos számú látogatót engedhetnek be, ezért érdemes előre lefoglalni az időpontot.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek