Már száz óriás konténerszállítót kezelt idén a felixstowe-i kikötő

iho/hajózás   ·   2017.09.15. 13:45
400px_felixstowe

A Port of Felixstowe-t kimondottan úgy hozták létre, hogy a legnagyobb, tizennyolcezer TEU-nál is nagyobb kapacitású hajók is használni tudják. A felixstowe-i volt az első olyan kikötő az Egyesült Királyságban, mely a konténerszállító óriásokat ki tudja szolgálni, és jelenleg is több szállítóhajó fordul meg dokkjai között, mint akármelyik más brit kikötőben. A 18270 TEU kapacitású Matz Maersk a héten már a negyedik mega-konténerszállító, összesen pedig hatot várnak. 2016-ban 137 óriást kezeltek Felixstowe-ban, idén pedig minden bizonnyal még többet fognak.

A felixstowe-i volt az Egyesült Királyság első olyan kikötője, mely óriás konténerszállítókat tudott kezelni. Évente száznál is több ilyen mega-hajó fordul meg a dokkok között (fotó: Wikipedia)

Clemence Cheng, a Hutchison Ports ügyvezető igazgatója elmondta, a Londoni Nemzetközi Hajózási Hétre tizenötezer szakmai látogatót várnak, Felixstowe mérföldkőnek számító konténerhajó-forgalma pedig azt bizonyítja, hogy az Egyesült Királyság továbbra is a globális tengeri szállítási piac élmezőnyében tartózkodik – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek