Matinézzon gőzmozdonnyal!

iho   ·   2014.06.05. 14:30
00kicsi

A sztárvendég ismét a szlovákok Albatros gőzöse lesz, de felfűtve láthatják majd a Parkba térők a BHÉV 27-es pályaszámú zöld lokomotívját is. A 424,287 ezúttal csak mint kiálítási tárgy szerepel, és áthozzák a fűtőház elé a 342-es soroztaú Pulykát is. A kék szépség szombat este hazatér, pünkösd vasárnapján az előző nap nosztalgiavonatot vontató 109,109 fogja helyettesíteni. A kiállított és a befűtött járművek délben és délután háromkor gördülnek a fordítókorongra. Mivel az egész hétvége a gőzösökről szól majd, a kerti vasúton is kis csühösök fognak közlekedni. A kisebbeket természetesen a Thomas klubsarok várja.

Albatros...<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Pünkösd hétfője a háborús veterán 411,118-as Trumanról szól majd. A mozdony hetven, a felújító és gondozó Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület pedig kétéves. E dupla jubileum alkalmából fel-alá fog járni az öreg masina a Parkban, de természetesen szombaton és vasárnap, a Mozdonymatinén is beüzemelik.

...és Truman a 2013-as matinén

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek