MÁV: szombaton lesz péntek, dupla railjetek Bécsbe

iho   ·   2013.12.05. 11:18

Fontos információ: a munkanapok átrendezése miatt december 7-én, szombaton lesz érvényes a pénteki menetrend, december 6-án a rendes, munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, olvasható a MÁV Start weboldalán.

Az adventi ünnep közeledtével egyre többen választják az osztrák fővárost úti célul, sokan meglátogatják a bécsi karácsonyi vásárokat és a nevezetességeket. Egy átlagos hétvégéhez képest ebben az időszakban jelentősen többen utaznak a MÁV-Start vonatain is, ezért a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a hétvégétől, egyes railjet vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek, olvasható ugyancsak a közlekedési cég portálján.

Ezzel a preferáltabb vonatokon egy-egy alkalommal több mint nyolcszáz utas tud helyet foglalni, 152 darab első osztályú és 632 darab másodosztályú, valamint két business class részben további 32 helyet kínál a vasúttársaság. Már a most következő hétvégén, egészen december 15-ig az utasok rendelkezésére állnak szombaton, majd december második hétvégéjétől vasárnap is a dupla railjetek, melyek Budapest Keleti pályaudvarról reggel 7 óra 10 perckor, Bécsből 17:48-kor indulnak. A vonatok pontos indulási időpontjai megtalálhatóak a MÁV-Start honlapján, ahol megtekinthető a december 21-én közlekedő mentesítő EuroCity vonat teljes menetrendje is.

A megduplázott kapacitással közlekedő railjet vonatok ellenére is javasolja utasainak a MÁV-Start, hogy érdemes a Bécsbe szóló menetjegyeket és helyjegyeket minél előbb elővételben megváltani. Az érvényes menetjegyeket a vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül vagy a nemzetközi pénztárakban, illetve a menetjegyirodákban lehet megvásárolni. A kényelmes utazás érdekében naponta több mint tíz alkalommal indul vonat Budapestről Bécsbe, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, és az utasok körében közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek