Még több Bubi Budapesten: kilencszázzal több közbringa lesz a fővárosban

iho/zöldút   ·   2022.05.03. 09:00
00_bubi_jozsefvaros

Új gyűjtőállomásokkal bővült a MOL Bubi hálózata, öt, VIII. kerületi helyszínen lehet igénybe venni a közbringa-szolgáltatást, emellett hamarosan jelentősen nő a MOL Bubi bicikliállománya.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásában, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával öt újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás létesült a VIII. kerületben. Már a

  • a Teleki téren,
  • a Mátyás téren,
  • a Losonci lakótelepen (a Práter utca és a Szigony utca kereszteződésében),
  • a Kálvária téren és
  • a Bródy Sándor utca–Horánszky utca kereszteződésében

is lehet MOL Bubi bicikliket bérelni, vagy lerakni.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: BKK)

A MOL Bubi igazi sikertörténet Budapest életében, ezért a főváros több kerülettel együttműködve indította el a hálózat fejlesztését. A közös munka első ütemében a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhattak meg a gyűjtőállomások. Újjászületése óta egymás után döntötte a rekordokat a MOL Bubi: a bérlések száma tavaly szeptemberben érte el az abszolút bérlésrekordot, akkor egy nap alatt 10 ezer 42-szer vették igénybe a szolgáltatást a fővárosban közlekedők. A legfrissebb, 2022. áprilisi adatok is azt mutatják, hogy a MOL Bubit sokat használják a fővárosiak. Az elmúlt hónapban naponta átlagosan 5700 felett volt a bérlések száma, de volt olyan nap, amikor 9400-szor béreltek biciklit a BKK ügyfelei.

Kilencszáz új kerékpárral is bővül a rendszer

Az elmúlt hónapban volt olyan időszak, amikor egyszerre hétszáz MOL Bubi kerékpárt használtak a városban, azaz ennyi volt egy időben mozgásban Budapest különböző pontjain. Egy sikeres közbeszerzési eljárásnak köszönhetően kilencszáz vadonatúj MOL Bubi kerékpárral bővül a rendszer. Az új biciklikből háromszázötven már idén az utcákra kerül. A kerékpárok szállításáról szóló szerződést április 29-én írta alá a BKK a közbeszerzésen nyertes Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt-vel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.