Még több Jazz-motorvonatot vesz a Trenitalia

iho   ·   2015.05.01. 08:45
400px_trenitalia_alstom_coradia_jazz

A százhetven millió euró értékű rendeléssel a két és fél évvel ezelőtt, 2012 novemberében aláírt, összesen négyszáznegyven millió euró értéket képviselő megállapodásból így már kilencvenöt Jazz-szerelvényt hívott le a Trenitalia – írja a Railway Gazette.

A jelen rendelésben foglalt járművek Toszkána és Lazio régiókban közlekednek majd regionális járatokként, míg az első hetven motorvonat – amelyek közül negyvenötöt szállított le eddig az Alstom – Marche, Umbria, Piemont, Abruzzo, Toszkána és Lombardia régiókban fog szolgálni.

A 2012 végén rendelt hetven Jazz-motorvonat után most újabb huszonöt szerelvényt hívott le az Alstomtól a Trenitalia<br>(fotó: Alstom)

A Jazz-motorvonatokat a Coradia-motorvonatcsalád Meridian platformján hozta létre az Alstom a nyugat-európai vasúti piac regionális szolgáltatásainak. A alacsonypadlós járművek legmagasabb üzemi sebessége százhatvan kilométer per óra, amelyet négy, egyenként 512 kilowatt teljesítményű, aszinkron vontatómotor segítségével érhet el. A 82,2 méter hosszú, ötrészes szerelvényeken 292 utas fér el.

A járművek teljes gyártási folyamata Olaszországban zajlik: a készre szerelést és az engedélyezési folyamatot a francia gyártó saviglianói üzemegysége irányítja, a vontatási részegységeket a Sesto San Giovanniban található üzem szereli össze, a jelzőberendezések pedig Bolognából érkeznek. A szerelvényeket 2016 során szállítja az Alstom – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek