Megállapodtak a bérekről a Volánbusznál

MTI   ·   2020.03.16. 17:00
volanbusz_volvo0

Megszületett az idei bérmegállapodás a Volánbusznál. A munkáltató hétfői közleménye szerint a megállapodást a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége is aláírta.

Az autóbusz-vezetői munkakörben megállapított bruttó alapórabér egységesen 1460 forint lesz, de az egy órára jutó munkabér – a pótlékokkal együtt – elérheti akár a 2300 forintot is. Az egységesített alapbér mellett a járművezetők fizetésében átlátható pótlékrendszert vezet be a társaság.

Megszületett a 2020-as bérmegállapodás a Volánbusz és a szakszervezetek között (illusztráció: Bódi Balázs)

A nem autóbusz-vezetői munkakörben foglalkoztatott szellemi és fizikai munkavállalók nyolc százalékos általános béremelésben részesülnek. A szellemi munkakörben foglalkoztatott munkavállalók további átlagosan két százalékos differenciált bérfejlesztésre számíthatnak. Az egyéb fizikai munkavállalók esetében a differenciált bérfejlesztés minőségi pótlék bevezetésével valósul meg, amelynek összege bruttó harminc forint ledolgozott óránként.

A bérelemelésre kizárólag a nem premizált munkakörben dolgozó munkavállalók jogosultak. A társaságnál az idei évtől egységesen bruttó 200 ezer forintos béren kívüli juttatási csomagból választhatnak a munkavállalók.

A bérmegállapodás valamennyi érintett munkavállalóra vonatkozóan 2020. április 1-jétől lép hatályba. Az év első három hónapjára a munkáltató egyszeri, bruttó százezer forint összegű kiegészítést ad a béremelésre jogosult munkavállalóknak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek