Megindult a forgalom Ferencváros és Soroksár között

iho   ·   2016.09.18. 17:01
18__P9180184

A szombati Vectronsiklás miatt vasárnap délutánig nem közlekedhettek a vonatok a Soroksári út–Soroksár állomásközben, mivel a földbe állt gép belógott a vágánytengelybe, megrongálta a biztosító berendezést, a mentési munkálatok miatt pedig meg kellett bontani a felsővezetéket is. Vasárnap délelőttre a szolnoki csapat végzett a mozdony pályára állításával, de a további helyreállítási munkák még több órát vettek igénybe.

Sínen a Vectron a soroksári úti forgalmi épület előtt. A kérpe kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Még vizsgálják, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás miatt gurult-e ki az LTE mozdonya a ferencvárosi vasútállomásról. A MÁV munkatársai miután észlelték, hogy a mozdony személyzet nélkül elszabadult, az előírásokat betartva a mintegy három kilométeres útját végig figyelemmel kísérték. A vasútvonal forgalmát leállítva a pedig szabaddá tették a vágányt mozdonynak, ezért nem alakult ki balesetveszély. A mozdonyt a Soroksári út nevű állomás csonkavágányára irányították, ahol a földkúpba fúródva kisiklott és megállt.

Ezúttal nem bízták a véletlenre...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek