Megsérült a Malév egykori Tu-154-ese

iho   ·   2013.02.10. 18:41
cim

Éppen egy éve, hogy Stuttgartból azt jelentette az iho/repülés, hogy az ott „állomásozó” egykori Malév Tu-154-es kitűnő állapotban van, megbecsült részese a repülőtér életének, kiképzésre használják és közkedvelt rendezvény-helyszín is, szívesen szerveznek a kabinjába vállalati és születésnapi bulikat, sőt, házasságokat is, miközben a pilótafülke is tökéletes, mintha fel is szállhatna a gép.

LC-Béla egy katasztrófa-gyakorlat helyszíneként

LC-Béla azonban sajnos a napokban súlyosan megsérült. A történtekrőlaz Esslinger Zeitung beszámolóját idézzük:

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a stuttgarti légikikötő 56 éves alkalmazottját tegnap reggel. A férfi a repülőtéri hószolgálat egyik járművével végzett munkát a repülőtér déli előterén, amikor a jeges felületen a lassan közlekedő munkagéppel belecsúszott egy Tupoljev 154-es szárnyába. A szakember beleszorult a szétroncsolódott járműbe, ezért a repülőtéri tűzoltóságnak a sérült kiszabadításához le kellett vágnia a Tupoljev szárnyát. A rendőrség tájékoztatása szerint az anyagi kár közelítőleg 150.000 euróra tehető. Az eset a légiforgalomban nem okozott zavart.


A Tupoljevet csak földi feladatokra használják. 1995 óta áll a stuttgarti repülőtéren. Itt gyakorolják a légiutas- kísérők realisztikus környezetben a repülőgépek vészkiürítését, ezen felül kiemelt repülőtéri gyakorlatokon teljesít szolgálatot.

„Remélhetőleg a magyar repüléstörténet szempontjából nagy értékű repülőgép nem kerül olyan méltatlan sorsra, mint a sorozatban eggyel fiatalabb, ferihegyi társa. Ezért mi itthonról minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, már felvettük a kapcsolatot a német üzemeltetőkkel” – hangzik a Somogyi-Tóth Dániel, Samu Ádám, Tóth Gábor és Ruzsom Zoltán által jegyzet közlemény.


Kapcsolódó hírek