Megszűnt a szmogriadó Miskolcon

MTI   ·   2012.01.30. 11:02

A polgármesteri hivatal szóvivője, Dobos Tímea ismertetése szerint a Búza téri és a Lavotta utcai mérőállomás előző napi adatai alapján javult a levegő minősége, így már nem áll fenn a szmogriadó tájékoztatási fokozata a borsodi megyeszékhelyen.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt vasárnap még négy település – köztük Miskolc – levegőjét minősítette veszélyesnek. A legfrissebb mérések alapján hétfőn már csak Putnokot jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Kazincbarcika és Sajószentpéter levegőjét  egészségtelennek, Miskolcét kifogásoltnak minősítette az OKI.

A tájékoztatási fokozat azt jelenti, hogy a légszennyezettségi szint olyan küszöbértéket ért el, illetve lépett túl, amelynek rövid idejű hatása is veszélyt jelent a lakosság egyes, különösen érzékeny csoportjaira, például a gyermekekre, az időskorúakra és a krónikus betegekre.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.