Megszüntetné a BKK a 103-as buszt, mert az 1-es villamos teljesen kiváltotta, de a döntés előtt még egyet egyeztetnek a lakossággal

iho/közút   ·   2022.06.06. 12:00
00_tars_egyez_103

Újra kérdez a Budapesti Közlekedési Központ, ezúttal azt, jók-e azok a módosítások, amiket terveznek, ezúttal a 103-as és a 213-as busszal kapcsolatosan.

A BKK azt tervezi, hogy a kerületi kapcsolatok bővítése érdekében a 213-as busz a Kondorosi út helyett a Tétényi út–Etele út–Fehérvári út útvonalon közlekedik majd, biztosítva a Fehérvári úti lakótelep és a Szent Imre Kórház átszállásmentes kapcsolatát. A Hengermalom út és Kelenföld vasútállomás között közlekedő 103-as autóbuszt teljes egészében kiváltotta a 2019-ben Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított 1-es villamos, ezért a 103-as busz a BKK tervei szerint továbbiakban nem közlekedik.

A kerületi kapcsolatok bővítése érdekében a BKK javaslata szerint a 213-as busz a Kondorosi út helyett a Tétényi út–Etele út–Fehérvári út útvonalon közlekedik, ezzel biztosítva minden nap a Fehérvári úti lakótelep (Etele út/Fehérvári út, Kalotaszeg utca, Andor utca és Albertfalva kitérő megállók környezetének) és a Szent Imre Kórház átszállásmentes kapcsolatát. A 114-es és a 214-es buszjáratok útvonala nem változik, továbbra is a Kondorosi úton át érik el a Tétényi utat.

(térkép: BKK)

Az Etele út/Fehérvári úttól Kelenföld vasútállomásig 2019-ben meghosszabbított 1-es villamos teljes egészében kiváltotta a 103-as buszt, melynek utasforgalma emiatt folyamatosan csökkent, ezért a tervek szerint a 103-as busz a továbbiakban nem közlekedik majd. Ez a BKK tervei szerint nem jelent majd gondot, mert a lakótelep felől az Etele téri új bevásárlóközpont már ma is közvetlenül elérhető a villamossal, valamint a Budafoki úti bevásárlóközpont is mindössze 250 méterre található az 1-es villamos Hengermalom út/Szerémi út megállójától. A villamos környezetbarát módon pótolja a vele párhuzamosan közlekedő 103-as buszt, ezzel az Etele út és a Hengermalom út környezetében az autóbuszok által okozott felesleges környezetterhelés is mérséklődhet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek