Megtiltotta tizenhárom BKV-busz és öt trolibusz közlekedését a Fővárosi Kormányhivatal

MTI   ·   2021.09.09. 13:00

Műszaki hibákat találtak a járműveknél.

A Fővárosi Kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta a BKV tizenhárom autóbuszának és öt trolibuszának közúti közlekedését műszaki hibák miatt – közölte a Fővárosi Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint szeptember 6-án és 7-én négy BKV-telephelyen tartottak ellenőrzést.

A 46 vizsgált jármű negyven százaléka volt alkalmatlan, nem egy esetben kifejezetten veszélyes a közúti közlekedésre.

Többek között nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt hozta meg döntését a kormányhivatal. Ezek mellett környezetszennyező működésre – olajszivárgás – is fény derült és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök.

Hozzátették: a vizsgálatot követően a hatóság a közlekedők biztonságáért elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek