Megújuló utak, csomópontok Székesfehérváron

MTI   ·   2013.05.06. 12:15

A Saára Gyula program keretében bruttó kétmilliárd forintból újulnak meg Székesfehérvár belterületi útjai, közlekedési csomópontjai a következő másfél évben – jelentette be sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Cser-Palkovics András (Fidesz) közölte, hogy a korábban elindított program több jelentős útfelújítást tartalmazott az idei évre. A tavalyi zárszámadás elfogadása és az adósságkonszolidáció után a terhek csökkenését követően az eddig is több mint egymilliárd forintos forrásokat jelentős mértékben, 635 millió forinttal bővítik ki 2013–14-re.

A városvezető hozzátette: a kétmilliárd forintra bővülő program keretében több mint ötven utca vagy útszakasz újul meg, bővülnek a parkolási lehetőségek és közlekedési csomópontokat is átépítenek. A szakmai döntéseket követően a városi közgyűlés pénteki ülésén tárgyalja a témát. Amennyiben elfogadják a képviselők a program kibővítését, akkor már az idén megkezdődhetnek a kivitelezések. A forrásbővülést teljes egészében az önkormányzat finanszírozza.

Bozai István városgondnok elmondta: összesen 100 ezer négyzetméternyi útfelület újul meg idén és jövőre a városban.

Kapcsolódó hírek