Megvették a szombathelyi MÁV Vasjárműt

iho   ·   2016.01.11. 15:28

Hosszú évek vitái és bonyodalmai után új tulajdonosa van az egykori szombathelyi MÁV Vasjármű Kft-nek. A több mint száz éves múlttal rendelkező cég ellen tavaly év elején indult felszámolási eljárás, de annak lezárta előtt a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. megvásárolta a felszámolás alatt álló céget – írja a nyugat.hu.

Az új ügyvezető igazgató, Glattfelder Béla a hírportálnak megerősítette, hogy az új cég át szándékozik venni a járműjavító korábbi dolgozóit, elsősorban a termelésben résztvevőket. Jelenleg az engedélyek megszerzésén és a lehetséges állami támogatások felmérésén dolgoznak. A Mozdony- és Vasjármű Kft. csak a szombathelyi telephelyen levő vagyont vásárolta meg, és ezt a területet bérli. A celldömölki műhely a MÁV-hoz került.

A MÁV Vasjárműnek régóta voltak komoly pénzügyi gondjai, 2013-ban volt először hír, hogy nem tudnak fizetni a munkásoknak. 2014-ben pedig csődöt jelentett a cég. A felszámolás 2015 tavaszán indult el.

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek