Menedzsmentváltozások a Rail Cargo Hungariánál

iho/vasút   ·   2024.02.01. 11:45
Raisz Csaba_RCH_CFO

A Rail Cargo Group Igazgatóságában betöltött megbízatását követően Kovács Imre visszatért a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatói pozíciójába. További változás a menedzsmentben, hogy a CFO tisztségét február 1-től Raisz Csaba, a MOL Petrolkémia korábbi pénzügyi vezetője tölti be.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke az RCG Igazgatóságában betöltött ötéves megbízatásának lejártával ismét átvette az RCH vezérigazgatójaként a társaság operatív irányításának feladatait. Vezetésével a vállalat az elmúlt másfél évtizedben kiépítette Magyarország legmodernebb mozdonyflottáját, országos lefedettséggel egyedüliként tartotta fenn egyes kocsi fuvarozási szolgáltatását és éles versenyhelyzetben megőrizte vezető szerepét a vasúti árufuvarozás hazai piacán. Kovács Imre az ÖBB kötelékében is folytatja tevékenységét: Kelet- és Délkelet-Európáért felelős vezető tanácsadóként több országot átívelő stratégiai projekteket irányít.

Raisz Csaba, a MOL Petrolkémia korábbi pénzügyi vezetője február 1-jétől csatlakozik a Rail Cargo Hungaria menedzsmentjéhez az Igazgatóság tagjaként, CFO beosztásban. A 45 éves szakember a Miskolci Egyetemen szerezte meg közgazdasági és informatikai diplomáit. Ezt követően a BorsodChem pénzügyi és kontrolling osztályán, Kazincbarcikán helyezkedett el, ahol hamarosan különböző vezető pénzügyirányítási feladatokat kapott, 2006-tól kezdve pedig a pénzügyi és számviteli igazgatói posztot töltötte be. Kétezertizenkettő elején csatlakozott a MOL Csoporthoz, ahol előbb a MOL Pakisztán pénzügyi vezetője lett, majd átvette a kutatás-kitermelés nemzetközi portfólió, illetve a kutatás-kitermelés pénzügyi irányítását. Öt évvel később, 2017-ben CFO-ként csatlakozott a MOL óriás vegyipari beruházásainak menedzselésére létrejött Downstream Stratégiai Projektek szervezethez. Raisz Csaba 2022. március 1-től töltötte be a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia pénzügyi vezetőjének tisztségét. A Rail Cargo Hungariánál az angolul és németül egyaránt beszélő szakember felelősségi körébe tartozik a pénzügy mellett a HR, a teherkocsi üzembentartás, az üzletfejlesztés és projektmenedzsment, továbbá az informatika területe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek