„Méretes rugók vannak a peronon”

iho   ·   2019.08.23. 08:46
69vgy

Éjszaka a Vámosgyörk állomáson áthaladni készülő egyik tehervonat utolsó előtti kocsija kisiklott, az egyik forgóvázából mindkét kerékpár kiszakadt, amik további néhány alkatrész társaságában a vámosgyörki peronon és a vágányok között landoltak. Hatalmas szerencse, hogy nem tartózkodott ott senki, illetve más vonat sem volt a szomszédos vágányokon, ahova a darabok becsapódtak. Helyszíni informátorunk szerint az állomás kezdőponti végénél levő útátjáróban vizsgálódnak a helyszínelők, maga a baleset valószínűleg ott történhetett. Az állomás peronjáig végig látszik a siklott kocsi által okozott pályahiba.

A kiszakadt kerékpárok Vámosgyörkön (fotó: Molnár Attila)

Vámosgyörk állomás két átmenő vágányát lezárták, de a vonatközlekedés fenntartható a 4. vágányon. Mivel ezen 10-es lassújel van, némi késést ez biztosan okozni fog a nap folyamán a 80-as vonalon.

Hogy mi okozta a balesetet? Várjuk meg a hivatalos jelentést. Kollégánk ítélete: „Tény, hogy az egyik sérült keréken egy leszakadt abroncs látható, azonban az eseményvizsgálat jelen fázisában én még nem jelenteném ki, hogy ez volt a baleset oka. Lehet, hogy igen, de lehetett sok más is.”

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek