Metrófelújításhoz készülnek, de a híd sem marad ugyanaz

iho   ·   2017.08.28. 17:15
00kicsi

A 3-as metró felújítását északon, a Lehel tér és Újpest közti szakaszon kezdik – ez már eldőlt. Az időpont egyelőre még kérdéses, az eddigi hírek „legkésőbb novemberi” munkakezdésről szólnak. A pótlóbuszok közlekedését azonban már most a teljes vonalon igyekeznek akadálytalanná tenni, egymást követik a terelések, út- és sávlezárások.

Lezárták a Váci útról az Oktogon felé kanyarodó egyik sávot. A képre kattintva galéria nyílik (Kemsei Zoltán felvételei)

Örök dilemma a Nyugati téri felüljáró megléte vagy elbontása. Már az építést is problémák kísérték, mindenki ismeri a nem összeérő híd városi legendáját az építész öngyilkosságáról, a más alappontot használó építészekről – amellett, hogy az építést gyakorlatilag újra kellett kezdeni, bíróság elé is vitték az ügyet. A felüljárót annak idején gyalogosjárdával tervezték, a déli oldalon a Skála Metró teraszához, északon pedig az új buszvégállomáshoz csatlakozva. Az előbbit az áruház épületének rekonstrukciója során elbontották, most a gyakorlatilag semmibe vezető lépcsőnek állnak neki.

Munkák és depó a Margit híd felé kanyarodó sávban

Hogy is közlekedhet tehát az autós (a tömegközlekedést komolyan nem érintik a munkák) a Nyugati pályaudvar környékén október 31-éig?

  • A Margit híd felől balra, a Váci útra kanyarodó két sávból csak a belső járható.
  • A Bajcsy-Zsilinszky útról a Margit híd felé nem lehet kanyarodni, csupán a visszafordító sáv marad járható.
  • A Teréz körútról jobbra, a Váci út felé sávszűkület várható.
  • A Váci úton a Margit híd felé jobbra kanyarodó sávot egy szakaszon lezárják, de kanyarodni továbbra is lehet.
  • A Váci útról balra, az Oktogon felé kanyarodó két sáv egyikét lezárják.

Az időszakos éjszakai és hétvégi munkák miatt a Teréz körúton a villamosperont megkerülő, belső, balra visszaforduló sáv nem lesz járható, visszafordulni és a Bajcsy-Zsilinszky útra balra kanyarodni a külső sávból lehet, valamint a Teréz körútról a Margit híd felé haladó két sáv közüli is lezárhatják felváltva az egyiket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek