Metrópótlás: felszíni főpróbának is megteszi

iho   ·   2017.10.11. 15:38

A Nyugati téren már jó ideje folynak a felszíni átalakítások, hamarosan végleg megszűnik a nagy ívben balra kanyarodási lehetőség mind a Bajcsy-Zsilinszky útról a Nagykörútra, mind pedig ellenkező irányban. Itt a pótlóbuszok a felüljáró mellett haladnak majd. A Népligetnél (az Ecseri útihoz hasonlóan, ahol gyalogátkelő és buszmegálló épült)) új jelzőlámpás csomópontot jelölnek ki. A buszok itt egy szakaszon a ligeten át közleekdnek majd, az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál a kihajtás elősegítésére telepítenek lámpákat.

A közeljövő első metrópótlása október 15-én, vasárnap reggel, üzemkezdettől körülbelül reggel nyolcig tart, a buszok a metró teljes vonalán pótolják a szerelvényeket. Ugyanilyen, teljes vonali pótlás várható a novemberben kezdődő munkák idején hétvégenként, hétköznap a metró Kőbánya-Kispesttől a Lehel térig jár majd. Az északi szakasz felújítása alatt az Árpád úton és a Váci úton buszsávokat jelölnek ki, emiatt a személygépkocsik egy sávval kevesebbet használhatnak és több kanyarodási lehetőség is megszűnik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek