Micsoda karbantartó központ nőtt ki a földből Érsekújváron!

Korcsmáros Gábor   ·   2023.10.01. 12:00
thu1

Zólyom és Homonna után már Érsekújváron is elkészült a korszerű műszaki-higiéniai karbantartó központ. 

A szlovák személyszállító vasúttársaság (ZSSK) szeptember 28-án, ünnepélyes keretek között adta át a legújabb, már harmadik korszerű műszaki-higiéniai karbantartó központját Érsekújváron (Nové Zámky). A modern karbantartó központ az újvári fűtőház telephelyén épült fel. A munkálatokat a Metrostav végezte 2021 szeptemberétől. A karbantartó központ teljes üzembe helyezése azonban csak 2024 folyamán esedékes, addig még néhány engedély beszerzése és magának a létesítménynek az átadása szükséges. 

Az új karbantartó központ üzembe helyezését követően jelentősen javul majd a délnyugat- szlovákiai vasútvonalakon közlekedő vonatok külső és belső tisztasága, a szerelvények műszaki problémáit is gyorsabban, jobb minőségben tudják majd orvosolni. A korszerű és tiszta környezet pedig a vasutas dolgozók munkakörülményeit is javítja. 

Tiszta és rendezett környezet

A modern karbantartó központok teljes szolgáltatási skálájának igénybevétele nem kizárólag a ZSSK előjoga, hanem más, Szlovákiában operáló vasúti vállalatoknak – beleértve a magánvasutakat is – elérhető lesz. 

(fotók: ZSSK)
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek