Mikulásbusz, Karácsonykor

Ács Attila   ·   2016.12.24. 14:00
mikulasbusz_kicsi

A fényvillamos lassan már egy évtizede elengedhetetlen kelléke a téli Budapestnek, de néhány éve egy-egy troli is díszkivilágítást kap az ünnepek környékén. A buszok kedvelőit első ízben tavaly örvendeztette meg a BKV egy különlegességgel; a felújított BPI-206-ot a „Mitulátbáti hotta”.

A Mikulásbusz egy 1992-es gyártású, óbudai illetőségű Ikarus 260.46, amit Kelenföldön újítottak fel 2015-ben. A jármű kívülről a klasszikus kék–szürke fényezést kapta, de az utastérben a karácsonyi hangulatot idéző piros–fehér színek dominálnak, amit az aranyos grafikák tesznek teljessé.

Luxus lenne a buszt csak decemberben használni, így természetesen két szezon között is szállít utasokat, de akkor a dekorációitól megfosztva. Aki azonban az ünnepi hangulatban szeretné felkeresni, annak az alábbi táblázat hasznos segítség lehet:

Mikulásbusz menetrend

Végül pedig egy kis kedvcsináló galéria:

Mikulásbusz – a képre kattintva galéria nyílik! (A külső fotókat Bohus Dávid, a belsőket Vörös Attila készítette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.