Mikulásbusz, Karácsonykor

Ács Attila   ·   2016.12.24. 15:00
mikulasbusz_kicsi

A fényvillamos lassan már egy évtizede elengedhetetlen kelléke a téli Budapestnek, de néhány éve egy-egy troli is díszkivilágítást kap az ünnepek környékén. A buszok kedvelőit első ízben tavaly örvendeztette meg a BKV egy különlegességgel; a felújított BPI-206-ot a „Mitulátbáti hotta”.

A Mikulásbusz egy 1992-es gyártású, óbudai illetőségű Ikarus 260.46, amit Kelenföldön újítottak fel 2015-ben. A jármű kívülről a klasszikus kék–szürke fényezést kapta, de az utastérben a karácsonyi hangulatot idéző piros–fehér színek dominálnak, amit az aranyos grafikák tesznek teljessé.

Luxus lenne a buszt csak decemberben használni, így természetesen két szezon között is szállít utasokat, de akkor a dekorációitól megfosztva. Aki azonban az ünnepi hangulatban szeretné felkeresni, annak az alábbi táblázat hasznos segítség lehet:

Mikulásbusz menetrend

Végül pedig egy kis kedvcsináló galéria:

Mikulásbusz – a képre kattintva galéria nyílik! (A külső fotókat Bohus Dávid, a belsőket Vörös Attila készítette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.