Milanóban alapított vállalatot a Waberer's

iho/közút   ·   2015.04.01. 11:00
wabolasz0

Az olasz feladású, illetve ottani célállomásokra irányuló fuvarmegbízások csaknem ötödét adják a Waberer’s mintegy 500 millió eurós éves árbevételének. Ennek a piaci potenciálnak a további erősítése érdekében a Waberer’s Milánóban építette ki európai lányvállalati hálózatának újabb pillérét. Feladata megegyezik a néhány hónappal ezelőtt Párizsban és az angliai Felixtowe-ban avatott hasonló cégekével: a megrendelők piacspecifikus igényeinek még jobb megismerése és ahhoz szabott magas színvonalú kiszolgálása.

Tradicionális piaci jelenlét

A komplett rakományok fuvarozásának európai specialistája évtizedek óta fuvarozza az olasz ipar termékeit európai felvevőpiacaira, ahonnan alapanyagokat és késztermékeket szállít Itáliába. A Waberer’s által bonyolított forgalom folyamatosan növekszik és 2014-ben tizennégy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket. Az itáliai gazdasághoz köthető árbevétel megközelíti az évi 90 millió eurót. A sztrádákon jelenleg hetente hétszáz Waberer’s kamion közlekedik áruval rakottan. A Waberer’s-nek az olasz piaci volumene közel megegyezik az angol és a francia piac biztosította rakodások számával (átlagosan heti 700-750 komplett rakomány).

Alessandro Monti, üzletfejlesztési igazgató, Waberer’s Italia

A fuvarok huszonhat százaléka olasz termékeket juttat el az Egyesült Királyságba, több mint húsz százalékuk úti célja Németország, tizenkilenc százalék megy Franciaországba és csaknem tíz százalék Magyarországra.

Az Olaszországba irányuló fuvarok huszonkét százalékát Németországból indítják, huszonegy százalékát Franciaországból, tizenhét százalékát Magyarországról és mindössze tíz százalékát az Egyesült Királyságból. Szolgáltatásaik teljesítéséhez a Waberer’s kamionok évente 37 millió kilométert tesznek meg az olasz utakon, amiért több mint 5 millió euró úthasználati díjat fizetnek be az ottani költségvetésbe.

Rugalmas kapacitások

– Az ellátási lánc olasz nagyvállalatai és termelő üzemei hagyományos és elégedett megbízóink – mondta a milánói iroda megnyitása alkalmából Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes hozzátéve, hogy a Waberer’s szolgáltatásainak megbízhatósága évek óta elismerést vált ki. – Térnyerésünk az olasz piacon a gazdasági válság ellenére évek óta töretlen. Az olasz ipari zóna szívében alapított vállalat lehetővé teszi, hogy még teljesebb kiszolgálást nyújtsunk ügyfeleinknek. Olaszország jelenleg a vállalatunk egyik legfontosabb piaca, az ehhez méltó képviselet megalapításának szükségessége vitán felül állt.

A Waberer’s Italia vezetését a vállalat a neves olasz logisztikai cégek vezető pozícióiban nagy tapasztalatokat szerzett Alessandro Montira bízta. Feladata a Waberer’s árbevételének megduplázása Itáliában.

A 42 éves üzletfejlesztési igazgató, Alessandro Monti ezzel kapcsolatban elmondta: – A rendkívül igényes és költségérzékeny olasz megrendelők elvárásainak mind teljesebb kielégítésére törekszem. Ebben segítségemre van Európa egyik legfiatalabb és legmodernebb, több mint 3300 saját tulajdonú szerelvényből álló flottája. A környezetbarát járműpark lehetővé teszi, hogy rugalmasan biztosítsuk a szükséges kapacitásokat. Arra törekszem, hogy az ország bármely pontján 12 órán belül ki tudjunk állítani akár 100 szerelvényt, ha megbízóink ezt igénylik.

Nincs felesleges kilométer

Az olasz leányvállalat a megbízók logisztikához fűződő költségeinek optimalizálása érdekében teljes mértékben támaszkodik a Waberer’s fejlett informatikai és telematikai rendszereire, amelyek garantálják az áruk biztonságos és hatékony eljuttatását a célállomásokra. Az útvonal optimalizálási, járatirányítási, árukövetési megoldásoknak köszönhetően a Waberer’s szerelvényeinek rakottsági mutatója meghaladja a 90 százalékot. A vontatók mindenütt a legjobb áron jutnak hozzá a legjobb minőségű üzemanyaghoz, mégsem kell felesleges kilométereket megtenniük a tankolásért a társaság hosszú távú szerződéseinek köszönhetően.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek