Mit kérsz szülinapodra? Répavonatot!

Vörös Attila   ·   2017.12.29. 08:45
aa80

Nincs még vége a répakampánynak, továbbra is jönnek-mennek a fordaszerelvények a kaposvári cukorgyár és a berakóhelyek között. A bácskai rakodás is kitart még, csütörtökön újabb üres vonat érkezett Bácsbokod-Bácsborsód rakodójára. A 096-os Szergejjel húzták Dombóvártól Bátaszéken és Baján át a célállomásig, így idén is kaptam szülinapi tehervonatot az 50-es vonalra!

A 096-os Szergej robog üres répavonatával Bátaszék felé. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az ünnepeket többnyire szülővárosomban, Szekszárdon töltöm, és ha jön valami érdekesebb vonat, akkor igyekszem felállni a bejgli mellől, és megörökíteni. Az idei tehervonat sajnos elég ronda időben jött, úgyhogy elkezdtem kotorászni az emlékeimben és a merevlemezen, az elmúlt jó egy évtizedes időszak felhozatalával kapcsolatban. A kétezres évek közepe-vége felé inkább a tolatós tehervonat volt a fő téma, klasszik, majd remot Dácsiával. Később aztán a répavonatok is megindultak, a helyi rakodás viszont visszaszorult. Bónusz képeket is kerestem: az érdekesebb személyvonatokról is mutatok valamit a galériában. Ami most a kék Uzsgyi, az tíz éve az utolsó MDmot, vagy éppen vezérlőkocsis csörgős ingavonat a délkörön...

A 014-es volt az első kék Uzsgyi, december végén sokat járt Bátaszék környékén is

A képeket szigorúan az évek utolsó hetéből válogattam!

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek