Módosul több troli- és autóbuszjárat útvonala Budapesten

MTI   ·   2019.07.25. 16:01

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtöki közleménye szerint tervezetten reggel nyolc órától kezdődően kiürítik, majd délelőtt fél tíz és tizenegy óra között lezárják a forgalom elől a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor, az István utca és a Dózsa György út egy szakaszát. Reggel nyolctól a BKK-járatok nem állhatnak meg az érintett területen belüli megállóhelyeken, illetve az érintett autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. Várhatóan reggel nyolc órától az érintett BKK-járatok nem állnak meg a Dembinszky utca (75-ös és 79-es trolibusz, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz), az Ötvenhatosok tere (74-es és 75-ös trolibusz), valamint a Zichy Géza utca megállóban (74-es és 75-ös trolibusz).

Emellett várhatóan fél tíz és tizenegy között az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek. A 74-es trolibusz a lezárt területet a 70-es trolibusz vonalán, a Városligeten keresztül kerüli el, a Vakok Intézete és a Nefelejcs utca közötti megállóit nem érinti. A 75-ös trolibusz az Állatkerti körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út és a Stefánia út/Thököly út közötti megállókat. A 79-es trolibusz a Rottenbiller utca felé terelve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint. A 20E autóbusz a Hungária körút felé terelve közlekedik, nem érinti a Hősök tere megállót. A 30-as autóbusz a Dózsa György út Ajtósi Dürer sor szakaszát elkerülve közlekedik, a Keleti pályaudvar és a Damjanich utca között több megállót nem érint.

A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatala oldalán. A Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, száz kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak a tűzszerészek. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei július 26-án, péntek délelőtt várhatóan reggel nyolc és délután egy óra között hajtják végre.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek