Molesztáló kalauz: a MÁV-Start is vizsgálódik

MTI   ·   2013.06.25. 09:58

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja a molesztáló kalauz azonosításáról szóló sajtóinformációt, az távirati iroda érdeklődésére Soltész Bálint, a főkapitányság szóvivője annyit közölt, hogy az üggyel kapcsolatos eljárás már megindult.

Konkoly-Thege László a Heves Megyei Főügyészség szóvivője korábban azt közölte, hogy a Heves megyei rendőr-főkapitányság aljas indokból, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt nyomoz, fokozott ügyészi felügyelet mellett.

Soltész Bálint ezt megerősítette, és hozzátette, hogy a rendőrség várhatóan csütörtökön ad bővebb információt.

Sajtóinformációk szerint fennáll a szemérem elleni erőszak és tettleges becsületsértés gyanúja is.

Konkoly-Thege László korábban arról számolt be, hogy a jegyvizsgáló még június elején a Szihalom-Füzesabony vonalon molesztált egy 14 éves lányt. Útközben ölelgette, majd Füzesabonyban nem engedte leszállni a vonatról és megpróbálta megcsókolni. A lány éppen a csók pillanatát kihasználva  - amikor a kalauz lehunyta a szemét - tudott a vonatról elmenekülni.

Később a visszaúton ismét ölelgette a lányt, majd a lába közé nyúlt. Ennek egy férfi vetett véget, aki rendreutasította és elzavarta a vasutast.

A Blikk írása szerint nem csak a szihalmi kislányt zaklatta a jegyellenőr. A nyomozóknak tudomásuk van egy másik lányról is, akinek a kalauz "arcpirító ajánlatot" tett, és őt is megpróbálta feltartóztatni.

A lapnak egy 18 éves lány arról beszélt, hogy a kalauz mindig bámulta őket, leült velük szemben, és pornófilmet kezdett nézni a mobiltelefonján – közölte a lap, amely szerint az ügyben a MÁV-Start belső vizsgálatot indított.

Kapcsolódó hírek