Műrepülő-vb, Foligno: taroltak az oroszok

iho/repülés   ·   2011.09.16. 08:30
Mamistov-2_cimkep

A 26. műrepülő-világbajnokságon 14 ország 57 versenyzője indult. A férfiak között Mihail Mamistov győzött Szuhoj 26M3 típusú gépével, második lett a francia Olivier Masurel CAP 232-vel, a harmadik helyen szintén orosz pilóta végzett, Oleg Spoljanszkij, szintén  Szuhojjal.

Mamistov és gépe

A hölgyek között  megint csak orosz-francia-orosz sorrend alakult ki, első Szvetlana Kapanyina, második Aude Lemordant CAP 232-vel, harmadik Jelena Klimovics, az orosz hölgyek természetesen Szuhojjal repültek.

Az orosz hölgyek legjobbja és legszebbje: Kapanyina

Csapatban az oroszok és a franciák mögött az amerikaiak végeztek a harmadik helyen.


A magyar Illés Tamás a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a 16. helyet tudta elcsípni, ami a vetélytársak felkészülési hátterét, szponzori támogatottságát és egyéb körülményeket tekintve egyáltalán nem rossz eredmény. Ráadásul a kötetlen, szabad repülést jelentő négyperces szabadprogramban Tamás még jobb eredményt ért el, a 12. lett, egyébként ezt a számot a verseny végén amúgy is csak a mezőny jobbik fele repülhette. A négyperces győztese egyébként egy amerikai pilóta, Robert Holland volt MXS gépével.

A Szuhojok urallják technikailag is a mezőnyt

A világbajnokságon technikai oldalon az oroszok csillagmotoros, erős Szuhoja és a franciák CAP-ja dominált, és egy-egy számban olykor-olykor még bele tudott szólni a versengésbe egy-egy Extra 330, Edge 540 és MXS.

Kapcsolódó hírek