Nagyon menő a BKV toborzóvillamosa!

iho   ·   2021.06.08. 15:00
toborzovillamos

A 4314-4324-es T5C5K Tátra-párost egyes helyeken átlátszó lemezekkel alakították át, hogy akár menet közben is megfigyelhető legyen a járművek működése.

Toborzóvillamossá alakította át a BKV a Szépilona kocsiszín állományába tartozó 4314-4324-es T5C5K Tátra-párost. A villamosok egyes fedőlemezeit átlátszó elemekre cserélték, így menet közben is megvizsgálható az alattuk levő alkatrészek működése. A műszaki érdeklődésű utasokra céloz ezzel a közlekedési társaság, potenciális karbantartó munkaerő lehet belőlük. Persze a gyerekek és közlekedésbarátok is egész biztosan szeretni fogják a különleges villamosokat.

A Nosztalgia villamosozás Facebook-oldal információja szerint a Tátrák elsősorban az 56-os és a 61-es vonalon fordulnak majd elő. Az alábbi galériában szereplő fotókat is tőlük kaptuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Városi vasút

59-es: pótlózni kell, kétszer kell jegyet lyukasztani

iho/vasút   ·   2022.07.24. 12:15

Pályakarbantartás augusztus 2-áig, keddig az 59-es és 59A villamos nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között villamospótló busszal, a Széll Kálmán tér és a Szent János kórház között pedig a párhuzamosan közlekedő villamos- és buszjáratokkal lehet utazni.