Napi légijárat Belgrád és Budapest között

iho   ·   2013.07.23. 13:19

A 2013-2014-es téli szezonban új légitársasággal bővülhet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata. A szerb Jat Airways, mely hamarosan Air Serbia néven folytatja működését az Egyesült Arab Emirátusok-beli Etihad Airways-szel karöltve, tíz új járatot indít a téli menetrend szerint, ezek egyike pedig a Belgrád-Budapest út lesz – írja a hvg a balkans.com portálra hivatkozva.

A budapesti mellett a régióban Ljubljanába, Prágába, Kijevbe, Bukarestbe, Várnába és Banja Lukába is indít járatokat a szerb légitársaság. Egyelőre úgy tűnik, a hamarosan Air Serbiára átkeresztelődő légitársaság naponta közlekedtet majd járatokat Belgrádból Budapestre.

Mint arról az iho/repülés korábban beszámolt, nemrég a Belavia jelentette be, hogy Minszk-Budapest-Belgrád járatot indít hetente kétszer CRJ-100-asokkal. A jövendő Air Serbia pedig nyilván komoly ráhordó szerepet játszik majd az Etihad európai terjeszkedéséhez, ezért fontos regionális hálózatot kiépítenie, amelynek utasai az öbölmenti társaság interkontinentális járataival mennek tovább kelet felé.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.