Egy klubban a Heathrow-val

iho/repülés   ·   2023.05.04. 13:30
bud_csillag

Ezzel az utazási élmény szempontjából Európa legjobb légikikötőivel azonos kategóriát képvisel a BUD.

A Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet az idén márciusban háromnapos auditon vizsgálta a budapesti repülőtér szolgáltatási színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a minősítést. Ebbe a kategóriába került már korábban a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő.

Az elismerés megerősítése annak, hogy az elmúlt négy évben megvalósult százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatot az utazóközönség is nagyra értékeli. Kam Jandu, a Budapest Airport újonnan kinevezett vezérigazgatója kiemelte: a minőség és a szolgáltatások színvonalának emelése a jövőben is fókuszterület a Budapest Airportnál.

A társaság februári közlése szerint a Liszt Ferenc repülőtéren 2022-ben 12 millió 205 ezer 70 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát. A tavalyi éves forgalom 164 százalékkal haladta meg a 2021. évit, amely a pandémia második éve volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek